Profi Webáruház készítés olcsón! Profi Webáruház készítés olcsón! Csodás kerticsapok! Csodás kerticsapok! a Hungarian Pink Floyd Show weboldala a Hungarian Pink Floyd Show weboldala Füxi és Bruce Dickinson! Füxi és Bruce Dickinson! Finki és Jimmy Page! Finki és Jimmy Page! Finki és Robert Plant! Finki és Robert Plant!

Biográfia

A HitRock együttes, eredetileg Hit néven alakult (át) 1979-ben, a korábbi Orient együttes tagjaiból Budapesten.

1980-ban a "Rock Hullám" sorozatban megjelent első kislemezük: "A vén csavargó halála", mely hamar aranylemez lett (százezer eladott példány), és hónapokig vezette a magyar slágerlistákat. A zenekar nagyon hamar Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává vált. 

A "Ballagás" című ifjúsági film bandájának szerepére Almási Tamás rendező egyik jelöltje az egyre sikeresebb HitRock volt. Tánciék azonban, a filmfelvételhez szükséges, megfelelő felszerelés híján sajnos nem tudtak élni a lehetőséggel. Végül egy másik jelölt, az Edda Művek kapta meg a szerepet és a filmzene elkészítésére vonatkozó felkérést.

1981-ben összeállt tervezett első nagylemezünk anyaga, melynek megjelentetését az állami hanglemezgyár akkori cezaromán ura elkaszálta. A program sajnos csak gyengébb minőségű bootlegek, szamizdatok formájában maradt az utókorra.

A következő kislemez (Rock and Roll szerelem / Üveghegy) 1982-ben jelent meg, ami szintén aranylemez lett.

1982-ben Vikidál Gyula távozott a Dinamit zenekarból, majd előbb a dél-pesti Hit együttessel dolgozott, majd az észak-pesti Kugli együttes állandó vendége lett. Miután az állami hanglemezgyár urai hallani sem akartak közös nagylemezekről, Gyula visszatért a rági P. Mobilos kollégái közé: Varga Miklóst váltotta a P. Box-ban.

1983-ban a Hit együttes tagjai "Heavy Metal" címmel új demót készítettek, mely már a második nagylemeznyi dalukat tartalmazza, melyet ugyanúgy betiltott az állami önkény, mint az előzőt.

Majd, ezt követte a kompromisszumok eredményeként ténylegesen kiadásra került "Oké!" című első nagylemez 1984-ben, mely a poposabb megközelítés ellenére, vagy éppen azért, de újból aranylemez lett.

1985-ben Nyugat-Europában léptek fel kisebb klubokban ahol saját dalaikon kívül külföldi zenekarok dalait is játszották. Például: Pink Floyd, Deep Purple, Uriah Heep, Scorpions, stb. A nagy sikerre való tekintettel az egy hónapos külföldi szerződésből hat hónap lett!

Negyedik nagylemeznyi dalukról, tervezett második albumuk anyagáról azonban hallani sem akart az akkori fa- és vízfejű hanglemezgyári vezetés, így 1986-tól a zenekar ideiglenesen szüneteltette tevékenységét. Legalábbis Hit néven...

1987-ben, rövid ideig T-Modell néven próbálkoztak, némileg megváltozott stílusban és felállásban, de így sem tudták megkerülni a cenzurát... Ezért ezután tényleges leállás következett.

1992-ben Nagyferó "Garázs" című rádióműsorának harmadik válogatásalbumához újra rögzítettek "A vén csavargó halála" című rockhimnuszukat.

1998-ben "A véncsavargó... '78-'98" címmel új lemezt készítettek, melyre a zenekar korábban kiadatlan, betiltott dalaiból került fel egy adag, friss felvételeken.

2000-ben, már HitRock néven nekiláttak következő albumuk elkészítésének. Az "Ikarusz" munkacímű anyagra a kiadók részéről sajnos semmiféle értékelhető érdeklődés nem mutakozott, így a 2000-ben, majd 2001-ben elkészült felvételek egy része demóként látta meg a napvilágot.

2000. és 2004. között vegyes műsorral rendelkeztek, melyben a saját dalok mellett egy jó adag Pink Floyd feldolgozás is elhangzott. 2004-től a HitRock és Pink Floyd tribute műsor elvált egymástól. Azóta a saját szerzemények előadása és a Hungarian Pink Floyd Show - egymástól függetlenül, két külön formációban üzemel. 

2009-ben "30 éves jubileumi koncert"-et tartottak, melynek felvételéből "HitRock 30 Live!" címmel promóciós célú koncertalbum készült.

2011-ben a "Volt egyszer egy Ifipark" fesztivál egyik sztárvendégeként léptek színpadra.

2012-ben nosztalgiakoncertet adtak a Fanyúl társaságában, az 1982-es legendás közös fellépés harmincadik évfordulójának tiszteletére.

2013-ban segélykoncertet szerveztek beteg társuk kórházi ellátásának támogatására. Sajnos Tihanyi Gábor Tánci alulmaradt a rendkívül gyors lefolyású kórral szemben, így mire elérkezett a fellépés napja, a segélykoncertből már emlékkoncert lett... 

2014. az újraindulás éve volt. Ekkor, részben új tagokkal, újra összeállt a zenekar. Ekkor készült el a "HitRock 35 Live!" című nagylemez, mely a "35 éves jubileumi koncert" anyagát, plusz egy új stúdiófelvételt tartalmazza extraként.

2015. január 24-én ennek a CD-nek a dedikálásával és lemezbemutató koncertjével indult az év. A koncertlemez a 20. helyet érte el a MAHASZ Top 40-es albumlistáján, ealdások alapján.

2015. április 15-én indult "A HitRock nem vész el, csak átalakul" című turné. Az első előadás egyben az új felállás élő bemutatkozása is volt. Készülnek az új dalok, lassan összeáll a következő stúdióalbum anyaga...

2016. Új gitáros került a zenekarba Kiss Zoltán személyében. Elkészült két új szám stúdió felvétele az egyik, Mi Nemzedékünk címmel. Felvették a Halott madár című azóta már nagy sikerű dal stúdió változatát is!

2017.  Kiss Zoltán gitáros helyébe  Birta Laci lépett, aki már több évet lehúzott a zenekarral!

2018. Négy évvel az újra indulás után több gitáros is váltotta egymást a zenekarban Kiss Zoltán, Birta lászló után újra vissza tért Vedres Joe (ex.Bikini, Beatrice) aki 2000-ben játszott velük! 
A négy év alatt rengeteg koncerten vannak túl népszerűségük egyre nő!  Hamarosan el kell, hogy készüljön (szerződés szerint), egy új CD vadi új dalokkal a zenekar 40 éves évfordulójára, mely jövöre lesz! Egy nagy koncerttel is készülnek erre az alkalomra, mely 2019. április 6-án lesz Pesterzsébeten a CSILI műv.házban!


Hit 1979

Az első névváltozás éve,
ekkor lett "Hit" az "Orient" együttesből.


Hit 1980

A Budai Ifjúsági Parkban vették fel az első kislemezt:
"A vén csavargó h
alála
" című rockhimnuszt.


A hat tagura bővült HitRock 1980

Hit 1980

A rövid időre hat tagúra bővült együttes.


 Hit 1982

Ez a formáció készítette a második kislemezt,
rajta az "Üveghegy" című slágerrel,
valamint a "Heavy Metal" című betiltott demót.


 HitRock 2001

A második névváltozás időszaka,
ekkor készült az "Ikarusz" demó,
rajta a "Kamion szerelem" című slágerrel,
és ekkoriban lett "HitRock" a "Hit" együttesből.


 A 30 éves HitRock
2009-ben

A klasszikus felállás készítette
a "HitRock 30 Live!" című koncertalbumot

A 35 éves HitRock
2014-ben

Ez a formáció készítette
a "HitRock 35 Live!" című koncertalbumot


A HitRock
2018-ban